CAN AYVATOĞLU SAHTE FATURA ÇETESİ KURDU.

 

Son aylarda adı akar yakıt kaçakçılığı, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve gümrük malları kaçakçılığı ile gündeme gelen Aliağa’da bulunan bazı gemi söküm işletmeleri, şimdi de sahte fatura çetesi kurarak devleti soydukları ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla ile gündeme geldi.

Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerinden başta ÖGE GEMİ SÖKÜM - ÖGE GEMİ SÖKÜM İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC.A.Ş,AVŞAR GEMİ SÖKÜM - AVŞAR GEMİ SÖKÜM SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ,Leyal-Demtaş Gemi Söküm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin içinde bulunduğu iddia edilen işletmelerin geri dönüşüme kazandırmak için yurtdışından alıp kestikleri gemilerden çok yüksek miktarda kar elde ettikleri için devlete ödemeleri gereken gelir vergisinin ödememek adına sahte fatura çetesi kurdukları ortaya çıktı. Böylelikle servetlerine servet katan sözkonusu bu şirketler devlete vergi ödememek için sahte fatura kullanıyorlar.

CAN AYVATOĞLU DEVLETİ DOLANDIRMAK İÇİN ÇETE KURDU

Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerinden başta ÖGE GEMİ SÖKÜM - ÖGE GEMİ SÖKÜM İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC.A.Ş,AVŞAR GEMİ SÖKÜM - AVŞAR GEMİ SÖKÜM SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ,Leyal-Demtaş Gemi Söküm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin hepsinin sahte fatura oluşumunun içinde olduğu ve kendi aralarında olmayan alışverişin faturaları kestikleri ortaya çıktı.

Ömer ACAR


ÖMER ACAR KİMDİR?

Ömer ACAR evrak üzerinde yılda 100.000.000 TL üzerinde cirosu olan Ömer Acar şirketinin resmî sahibi. Ancak yaptığımız incelemede ÖMER ACAR gerçekte Can AYVATOĞLU’nun ortağı olan Kamil ÖNAL’ın adamı ve çalışanı olduğu ortaya çıktı. Ömer ACAR,Can AYVATOĞLU’nun kurduğu sahte fatura çetesinin önemli aktörlerden birisidir. Hatta öyle ki Ömer ACAR şirketi tek sayfada Can AYVATOĞLU’nun şirketlerine 10.000.000 TL tutarında fatura kesiyor. Oysaki gerçekte Ömer ACAR şirketi Can AYVATOĞLU’nun sahibi ve ortağı olduğu şirketlere sadece sahte fatura üretmek için kurulan pek çok şirketlerden sadece biridir. Söz konusu sahte faturaları gerçekçi hale getirmek ve ilgili kamu kurumlarını yanıltmak için gerçek alışverişmiş gibi fatura parasını banka üzerinden ödüyorlar.

Ömer ACAR gibi şirketler kuran ve yolla vergi kaçırarak devleti milyonlarca lira zarara uğratan Can AYVATOĞLU’nun bu işi yıllardır yaptığı ortaya çıktı. Can AYVATOĞLU’nun marifetleri sadece çete kurup vergi kaçırıp devleti zararı uğratıp servetine servet katmak değildir elbette.

Can AYVATOĞLU’nun şirketleri Avrupa Birliği belgesine sahiptir. Aslında Avrupa Birliği şartlarına haiz olmadıkları halde kardeşi Dimitri AYVATOĞLU ile birlikte Avrupa Birliği ilgili komisyon üyeleri ile kurdukları ilişkiler sayesinde söz konusu belgeyi aldılar. Avrupa Birliği belgesi alan Can AYVATOĞLU Avrupa Birliği üye ülkelerden aldıkları aldıkları bazı hurda gemileri Avrupa Birliği müktesebatına aykırı şekilde Avrupa Birliği üyesi olmayan tersanelerde kestirdi. Hatta Avrupa Birliği üyesi ülkelerden aldıkları bazı gemileri kayıtsız bir şekilde vergi kaçırmak için kestirdiler.


                                                               Kamil ÖNAL

Dimitri AYVATOĞLU


 

Can AYVATOĞLU’NUN MARİFETLERİ BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

Yurt dışından düşük fiyata aldığı gemileri kendine ait yurtdışından şirketleri üzerinden yüksek fiyattan alınmış gibi gerçek dışı yüksek faturalar keserek vergi kaçırmaktadır. Yine yurtdışında açtıkları hesaplara sanki resmî alış veriş yapılıyor gibi paralar aktarılıyor. Ülkemizde kazandığı milyonların vergisini ödemeyen AYVATOĞLU bu paraları da yurtdışına götürüyor. Bütün bunları ortakları Kamil ÖNAL ile birlikte hareket ediyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar